Trzy organizacje z gminy Pilzno wzięły udział w konkursie kulinarnym „Liwockie Zapusty”. Były to dwa koła gospodyń wiejskich z Łęk Górnych i Łęk Dolnych oraz Stowarzyszenie Zawisłocze Pilźnieńskie z siedzibą w Mokrzcu. Reprezentantom gminy Pilzno przyznano dwa wyróżnienia.
Pierwsze otrzymało Koło Gospodyń Wiejskich z Łęk Dolnych za żeberka pieczone na kapuście. Laureatkami konkursu zostały również panie ze Stowarzyszenia Zawisłocze Pilźnieńskie, które przygotowały piękne dekoracje stołu, w tym owoce wyrzeźbione techniką carvingu.
Przedsięwzięcie zostało zorganizowane przez Lokalną Grupę Działania Liwocz, a konkurs odbył się w Zespole Szkół Nr 1 w Jodłowej. Uczestniczyło w nim łącznie 11 organizacji działających na rzecz kultywowania kulinarnych tradycji i kultury z obszaru LGD, czyli gmin: Pilzno, Brzostek, Jodłowa, Skołyszyn, Brzyska. Lokalne potrawy przygotowano w czterech kategoriach: sałatka, przystawka, danie ciepłe i ciasto.