Dzisiaj drugi dzień SteakHouse Festival. Na deser zostały znakomite zespoły. Od godz. 18.00 zagra Max Gammel, po nim The Real Gone Tones (godz. 19.00), The Freeborn Brothers (20.15) i Boogie Boys (21.30). Muzycy to gwarancja dobrej zabawy. Wstęp wolny. Warto jedynie wziąć ze sobą pieniądze na znakomite przekąski z grilla. Królują białe kiełbasy, golonka, żeberka i steki.
Festiwal rozpoczął Kamil Dobrowolski, znakomity aktor młodego pokolenia, który zadebiutował w oscarowym filmie węgierskim „Syn Szawła”. Aktor zdradził, że chociaż sam nie śpiewa, wystawił już dwa musicale, zaś wkrótce zagra w trzecim teledysku w swoim życiu.
Na uczestników festiwalu czekały znakomite koncerty. Jako pierwsza wystąpiła polska grupa The Louders, rozgrzewająca publiczność rockowym brzmieniem. Następnie Philip Bradatsch z Niemiec pokazał widzom co można wydobyć ze zwykłej gitary. Znakomity instrumentalista i wokalista przypadł do gustu publiczności. Ale to znakomity zespół irlandzko – czeski Travis O’Neill and His Cardinal Sins porwał publiczność przed scenę, dając doskonały koncert i bawiąc się z publicznością do późnych godzin.
Na smakoszy czekały przysmaki przygotowane przez Macieja Grubmana z BBQ Polska, który w swoich lokomotywach, czyli olbrzymich grillowych kotłach przygotował golonki, kiełbaski białe włoskie wykonane przez Piotra Bassarę z restauracji SteakHouse w Dębicy, karczki, żeberka, mostki i łaty wieprzowe, steki.
– To jest festiwal jedzenia i muzyki dla ludzi chcących posłuchać dobrych zespołów i zjeść potrawy w sam raz na letni wieczór z przyjaciółmi – mówi Piotr Bassara, właściciel restauracji SteakHouse w Dębicy. – Kuchnia restauracyjna jest w tych dniach nieczynna, menu stanowią dania z kuchni polowej, jak to na prawdziwy piknik przystało. Warto o tym pamiętać.
Jak zapowiadają organizatorzy, w tym odpowiedzialny za stronę muzyczną Nikodem Soszyński z Freeborn Brothers, drugi dzień festiwalu zapowiada się jeszcze bardziej atrakcyjnie, zaś zespołu powinny porwać publiczność do wspólnej zabawy już od pierwszych dźwięków. Patronat nad festiwalem sprawują Wiadomości Dębickie i profil GotuJEMY ze Splendorem.