Strona głowna » Pilzno » Blogerzy pogotują w Dolinie Pstrąga

Blogerzy pogotują w Dolinie Pstrąga

W karczmie Dolina Pstrąga w Machowej 19 marca 2016 od godz 15.00  odbędą się warsztaty z blogerami kulinarnymi. W warsztatach weźmie udział szef kuchni lokalu w Machowej Janusz Flis oraz uczniowie Rzemieślniczej Zasadniczej Zawodowej Szkoły w Pilźnie wraz z dyrektor Anną Smołuchą.

Szef kuchni poda uczestnikom imprezy co mają przygotować. Blogerzy będą podzieleni na dwie lub cztery grupy – zależy od warunków. Wszyscy będą przygotowywali te same potrawy. Szef kuchni Janusz Flis wytypuje także potrawy do przygotowania przez blogerów. Będzie degustacja potraw wykonanych porzez blogerów, szefa kuchni Doliny Pstrąga oraz swojskich wędlin Taurusa. Nagrody dla uczniów ufunduje prezes Taurusa Stanisław Jarosz.

Blogerzy zjadą do Machowej już dzień wcześniej. Będą zwiedzać zakłady mięsnych Taurus, zobaczą pokaz produkcji wyrobów tradycyjnych i tradycyjnego wędzenia, a następnie spędzą nocleg w Karczmie Dolina Pstrąga w Machowej. Następnego dnia, 19 marca br. zwiedzą Pilzno, odwiedzą dwie restauracje na podkarpackim szlaku kulinarnym. O godz. 13 wezmą udział w warsztatach kulinarnych „Dania Hanny Szymanderskiej związane z Podkarpaciem”. Będzie to pokaz gotowania z Januszem Flisem. Kolejnego dnia, 20 marca wezmą udział w podkarpackim kiermaszu wielkanocnych produktów w kompleksie gastronomicznym Taurusa w Rzeszowie przy ul. Podkarpackiej. Będą degustacje podkarpackich produktów i dań oraz sprzedaż podkarpackich produktów wysokiej jakości. Tam również odbędą się warsztaty kulinarne z Januszem Flisem i Dorotą Pelec szefową kuchni z Rzeszowa.